In 2017 is onder de naam ‘Bloeiend Benneveld’ begonnen met het ecologisch beheer van de bermen in het buitengebied van Benneveld. Dit project heeft veel belangstelling gewekt. Inmiddels zijn we 5 jaar verder. Ecologisch bermbeheer is de standaard geworden in de gehele gemeente Coevorden en is nu ook verankerd in het beleid. In het coalitieakkoord 2022 – 2026 staat: “Onze gemeente heeft de ambitie om meer biodiversiteit te krijgen. Daarom passen we ecologisch bermbeheer toe, dat wij voor de toekomst vast willen houden. Het vergroten van de biodiversiteit blijft een doel bij de inrichting van onze openbare ruimte en de uitvoering van onze taken.”

Naast het ecologisch bermbeheer zijn er in en rond ons dorp vele initiatieven die bijdragen aan meer biodiversiteit zoals het herstel van landschapselementen en de aanleg van natuurtuinen en voedselbossen door particulieren.

Wij hebben dus alle reden om dit jaar het 5 jarig bestaan van Bloeiend Benneveld te vieren. Dat doen wij op twee dagen.

Vrijdag 10 juni 2022, Bijeenkomst voor alle bewoners van Benneveld
Plaats: De Natuurderij, Bennevelderstraat 58
Aanvang: 19:30 uur
Tijdens de bijeenkomst staan we stil bij wat bereikt is en blikken we vooruit.
Daarna kan iedereen die dat wil een pitch geven over een tuinsucces. Wie heeft in zijn of haar tuin iets moois gezien of meegemaakt? Bepaalde planten, vogels of andere dieren? Het hoeft niet bijzonder of groot te zijn als je er maar blij van wordt.
Tenslotte is er de start van het vleermuizenproject. Jos Hoekerswever geeft een presentatie over vleermuizen. De deelnemers aan het project krijgen een vleermuizenkast om in de tuin op te hangen.
Graag uiterlijk dinsdag 7 juni aanmelden bij Gijsbert Six, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06-24255303

Zaterdag 13 augustus 2022, Wilde tuinenroute
Tijd: 11.00 – 16:00 uur
Bewoners van Benneveld met een tuin of stuk land waarin de natuur de ruimte krijgt stellen hun tuinen open voor bezoekers.

bennevelderstraat mei 2022

Bennevelderstraat, mei 2022

niet maaien

Binnen de bebouwde kom